Kristine T. Boeskov

Undskyld det roder!

Cinnamon rolls – the American way

Cinnabon

Hjemmelavet Cinnabon

Nu er det vist på tide med en kageopskrift! Jeg har boet i USA på et tidspunkt, hvor jeg studerede. Der er jo mange dejlige fastfood kæder derovre, og den seneste tid har jeg haft ret store abstinenser efter Cinnabon. Cinnabon er en kæde der er kendt for deres lækre cinnamon rolls – og de ER lækre!!!

Den seneste uge har jeg prøvet at eksperimentere mig frem til den “rigtige” opskrift, via en amerikansk opskrift jeg fandt på nettet. Det blev til tre portioner cinnamon rolls – ja det er lidt voldsomt og vi har spist ret mange. Godt man har nogle gode kollegaer, som man kan forkæle lidt. Ellers ville jeg muligvis have fået kanel/sukker forgiftning.  So here goes:

Cinnamon rolls – ca. 10-12 stk.

Dej:

2,5 dl mælk

25g gær

115g sukker

1 tsk salt

2 æg

75g smør/margarine (jeg bruger flydende Oma, Becel eller hvad man nu har)

Ca. 600-700g mel

Fyld:

75g blødt smør

220g brun farin

2 sp kanel

Frosting:

Her tænker du måske “er der nu frosting nok”? Det er der! 🙂

0,6 dl smøreost (fx Philadelphia original). Svarer til ca. 65-70g

8 tsk blødt smør. Svarer til ca. 75-80g

Lidt salt (det udelader jeg, da jeg bruger alm. saltet smør)

1/2 tsk vaniljesukker

170g flormelis

Lidt mælk

Fremgangsmåde:

 • Opløs gæren i lunet mælk. Tilsæt æg, salt, smør, sukker og mel og ælt dejen til den er fin og glat. Det gør ikke noget, at dejen klistrer en smule. Stil den til at hæve et lunt sted i en time.
 • Bland brun farin og kanel sammen.
 • Rul dejen ud til en firkant på en overflade med lidt mel, ca. 40×30. Den skal ikke være så tynd at den går i stykker når man putter smør på og ruller den sammen.  Fordel det bløde smør ud over dejens overflade, og drys brun farin og kanel-blandingen jævnt ud over dejen. Når sukkeret er fordelt på dejen, så tag lige kagerullen og giv den en tur (uden at trykke for hårdt), så sukkeret samles på dejen. Det gør, at fyldet ikke løber så meget ud.

  Cinnamon rolls - the american way

  Ubagte

 • Rul dejen sammen til en pølse på den lange led og skær sneglene ud. Jeg laver dem minimum 4-5 cm brede. Herefter bages de i en bradepande (jeg brugte en firkantet bageform). Det gælder om at stille dem lidt tæt, så de ”vokser” opad i stedet for at flade ud. HUSK at enderne vender ind mod hinanden, så de ikke åbner sig. (det glemte jeg nemlig at tænke over).
 • Bages i 10-15 min. ved 200 grader i alm. ovn. De er færdige, når de begynder at blive gyldne på toppen.

  Cinnamon rolls

  Færdigbagte

 • Frosting: smid smør, ost, vanilje og flormelis op i en skål og miks det sammen til en luftig masse. Mælk kan undlades, men jeg bruger et par skvæt mælk til at få den konsistens, jeg vil have. Det er en vurderingssag. Men det skal ikke være for tyndt!
 • Frostingen puttes på de lettere afkølede snegle – og wupti! Så er der Cinnamon rolls – the American way!

 

Enjoy! Og god fornøjelse

 

Bedste hilsner,

Kristine

 

PS. Jeg putter kun frosting på dem, jeg lige skal bruge. Det er mere lækkert. Så vent med frosting til de skal spises. Dermed kan man også lune sneglene lidt i micro’en, inden man putter frosting på. Mums 🙂

Lad mig vide, hvordan bagningen går!

3 Kommentarer

 1. Tom Westermann

  20. januar 2016 at 17:53

  Vi har været vilde med cinnamon rolls siden vi smagte dem første gang i USA (Cinnabon!), men har desværre aldrig fundet noget herhjemme, som kom i nærheden af dem.
  FØR NU!!!
  Tusind tak for en let og lækker opskrift der, om muligt, er bedre end originalen 😉

  Venlig hilsen fra
  Tom

  P. S.: Jeg skulle hilse og sige tak fra resten af familien.

  • Kristine Thrane Boeskov

   28. maj 2016 at 17:05

   Hej Tom. Det er er stykke tid siden jeg har været herinde. Jeg må se at få genoptaget bloggeriet 🙂
   Det glæder mig, at I synes om opskriften. Det krævede en del cinnamon rolls at nå frem til den. Men det var det værd!

   Tak for den søde kommentar, og god bagning!

   Venlige hilsner,
   Kristine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.