Kristine T. Boeskov

Undskyld det roder!

“Ledighedsmode” – Pas på!

Hvis du, ligesom mig,  er en af dem der er blevet kastet rundt i ledighedsmanegen gennem længere tid, så kan du måske nikke genkendende til det her: “Ledighedsmode”.

“Ledighedsmode” – kender du det?

Du kender det sikkert. Efter at have været ledig i noget tid nu så føler jeg, at der er visse stadier man kan se tilbage på, og jeg har valgt at skitsere dem overordnet her:

  1. Jaaaa, jeg er færdig med min uddannelse og klar til at erobre verden!
  2. Der kommer snart et job til mig!
  3. “Ledighedsmode” part. 1
  4. Motivation efterfulgt af fortvivelse
  5. “Ledighedsmode” part. 2: Egoisme efterfulgt af dårlig samvittighed

Lad mig forklare nærmere…

Jeg blev færdig med min kandidat for snart et år siden. Endelig var jeg klar til at komme ud og bidrage til samfundet! Man er motiveret de første par måneder og fuld af håb og godt mod. Men eftersom jobbet lader vente på sig, så daler motivationen, og “ledighedsmode” part 1 indtræffer.

Det starter med, at de ansøgninger man skal skrive, ens A-Kasse, for ikke at tale om Jobcentret, hænger en ud af halsen! Så sker der det, at man pludselig bliver en doven teenager igen, der er oppe til langt ud på natten og sover det meste af dagen. Derfor siger jeg “Ledighedsmode” – Pas på! For her går det for alvor ned ad bakke med selvværd og motivation, hvilket resulterer i, at man kommer bagud med det man skal. Og det hjælper ikke ligefrem på humøret!

Motivation og fortvivelse er en del af det at være ledig. Hvorfor kan ingen bruge mig?? Jeg har endda investeret mange penge i udenlandsophold, haft det perfekte studiejob og har i det hele taget et kick-ass CV. FRUSTRATION!

Nu sætter “Ledighedsmode” part 2 ind. Jeg går sent i seng og står sent op. Træningen er gået i stå. Det er det stadie, hvor man bliver egocentreret og føler hele verden er i mod en. Jeg skammer mig over at være på dette stadie. Jeg har fx svært ved at glæde mig over, når mine tidligere medstuderende får job, og kan næsten ikke få mig selv til at trykke “like” på deres glade statusopdateringer på diverse sociale medier. I stedet bliver jeg endnu mere bitter over, at jeg nu tvinges til at deltage i workshops om bl.a. Generel brug af internettet og LinkedIn ved Jobcentret. JEG HAR EN KANDIDATGRAD I MEDIEVIDENSKAB FOR CRYING OUT LOUD!!!

Jeg beklager…

…at jeg muligvis er svær at leve sammen med for tiden. At jeg ikke udviser stor entusiasme overfor andre der får job (tro mig, jeg synes det er mega flot og er glad på jeres vegne!). Det er svært og irriterende ikke at kunne tage springet, og starte sin karriere. MEN det skal nok lykkes – for jeg er awesome! Det må man bare sige til sig selv, og trække sig selv ud af “Ledighedsmode”.

Og til dig med job – godt gået! – og husk ikke at brokke dig alt for meget over det – især hvis du har arbejdsløse venner 🙂

 

Bedste hilsner,

Kristine

PS. Måske man bare skulle blive selvstændig! Gode råd modtages gerne.

2 Kommentarer

  1. Godt skrevet smukke ! Glæder mig til at læse dine opslag og prøve dine med garanti kommende cup cake opskrifter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.